Categories
Család

Tedd a babaszobát színesebbé textilekkel!

A babaszoba lényege, hogy egy vidám, játékos teret biztosítsunk a kicsinek, még élete legelső szakaszában. A babatextilek is ezt a célt szolgálják.

Ha méteráru boltban vásároljuk meg a kicsit halmijaihoz szükséges textilanyagot, egy egész tonnányi olyan anyagot fognak elénk rakni, melyeken kis állatok, formák, betűk, kisautók, balettozó vízilovak láthatóak. Ezek a vásznak mind élénk színűek, vidámak, többnyire azért is jók a gyerekszobába, mert könnyen lehet rajtuk keresztül mesét mesélni a gyereknek, megtanítani neki a különféle élőlények nevét. Az anyukák többnyire a függönyhöz, vagy épp az ágy egyes részeihez keresnek anyagokat, lepedőnek, vagy az ágynemű huzatokhoz, esetleg saját készítésű játékok, plüssök elkészítése céljából.

A babaholmik közt kész termékeket is árulnak. Tipikus babatextil a zsenília puhaságú takarók és párnácskák. Ezek közt többek közt felhős, nyuszis és csillagos darabokat találunk. Ugyan ebből az anyagból gyártanak rácsvédőt is, melyet minden oldalról a babaágyra lehet szerelni. Ezáltal a baba ha túl sokat forgolódna is, nem fog nekiszorulni a kemény farácsoknak.