Categories
Vállalkozás

Rendetlen raktározás, rossz szokások és ezeknek leküzdése

Ha cégünknek nagyobb raktárhelyisége van, akkor oda kell figyelni annak helyes működtetésére akár már az első napoktól is.

Sok esetben tapasztalhattuk, hogy olyan cégeknél, akik nagy árukészlettel rendelkeznek, egy idő után olyan átláthatatlan és rendszerezhetetlen körülmények alakulnak ki, melyeknek áthidalása csak komoly logisztikai erőbefektetéssel lehetséges. Tehát megfelelő technikai fejlesztésekkel valósítható meg a helyesebb, rendezettebb raktározás.

Amikor megreformáljuk raktárkészletünket, akkor bérraktározásra, árukezelésre, komissiózásra, címkézésre, a dobozolásra, a csomagolásra, a leltározásra, az átrakási pontokra, a rövid 1-2 napos betárolásra és a gyűjtő raktározásra is figyelmet kell fordítani.

Egy idő után, bizonyos mennyiségű raktárkészlet után a raktározás és az árukészlet ellenőrzésére szükség lesz a cikkszámok beolvasására gyártott leolvasóra, emberek tekintetében pedig érdemes egy jó raktárvezetőt felvennünk, hogy legyen valaki, aki folyamatosan felügyeli a raktározás helyes működését. Mindez pedig időt, energiát és pénzbefektetést igényel.