Categories
Életmód

Pallérozd játszva az elméd

Fel tudod idézni, a fotoszintézis folyamatát? Van róla elképzelésed, miben mesterkednek napjaink legnagyobb gondolkodói? Ötleted sincs egyikről sem? Talán ideje kicsit pallérozni az elméd.

Ezek az appok megtornáztatják az elméd, és formában tartják az agyad.
Emlékezetes játékok

Gyorsan! Mennyi 150 32%-a? Az agy fitten tartása pont olyan fontos, mint a testé. Az Elevate remek alkalmazás a memóriád, az összpontosítás és bizonyos képességeid fejlesztésére.
Tornáztasd meg az agyad jópofa minijátékokkal.

Párosítsd össze a szinonimákat, hogy a rakéta ne térjen le a pályájáról, számítsd ki fejben a pincérnek járó borravalót, vagy fejleszd a kiejtésed vicces nyelvtörők felolvasásával. A számos feladat és emlékeztető segítségével mindössze néhány perc elég lesz, hogy fitten tartsd agytekervényeidet.

Elevate – Brain Training

Logikai fejtörők

Ha tegnap péntek volt, holnapután milyen nap lesz? Egy igazán elgondolkodtató fejtörőnél nincs is jobb időtöltés. A Brilliant felkelti a matek, a tudomány és a logika iránti érdeklődésed.
Törd a fejed egy kis matekkal

Oldd meg a napi fejtörőket, értsd meg a matematika és tudomány kulcsfogalmait, és fejleszd problémamegoldó képességeidet és gondolkodásmódodat interaktív feladatokkal. A részletes magyarázatok segítségedre sietnek, ha elakadsz, így az egykor nehéznek tűnő feladatok már nem ijeszthetnek meg.

Brilliant – solve, learn, grow

Feltörhető kódok

Hacsak nem voltál a számítógépek rajongója gyerekként, a programozásról valószínű a Mátrix zöld szövege jut eszedbe.

A Mimo könnyen emészthető órái megtanítanak magabiztosan programozni.
A rövidke órákkal útközben is tanulhatod a programozást.

Csatlakozz a hasonló gondolkodású tanulók közösségéhez, akik azonnal visszajelzést adnak kódodról. Végül akár saját appot, weboldalt és játékot is képes leszel készíteni.

Mimo: Learn Coding/Programming

Érdekes kísérletek

Ha az iskola csak egy távolba vesző emlék, a Khan Academy visszarepít a tanterembe, ám ezúttal iPhone-odon és iPadeden.

Tedd próbára tudásod bármilyen témában az atomok felépítésétől kezdve az emberi biológián és a periódusos rendszeren át a termodinamikáig.
Tedd próbára tudásod a gyakorlatban is kvízek segítségével.

Az app több ezer ingyenes videót és interaktív feladatot kínál. A leckék könnyen emészthető, rövidebb részekkel könnyítik meg a tanulást.

Khan Academy

Hihetetlen ötletek

Alakíts ki átfogó gondolkodást a TED-del. Nézz videókat inspiráló és informatív gondolkodóktól bármilyen témával kapcsolatban, például: Milyen robotnak lenni? vagy Mitől lesz jó az élet?
Nézz inspiráló és informatív előadásokat olyan témákban, melyek felkeltik az érdeklődésed.

Találj érdeklődési körödön alapuló ajánlásokat, nézd meg a szakértők legújabb videóit, és válassz az aktuális témák ellenőrzött listájából, hogy mindig képben legyél a világ történéseivel kapcsolatban.