Categories
Otthon

Miért recseg a laminált padló

A laminált padló recsegése nagyon bosszantó, sok kellemetlenséget okoz, és már önmagában az is aggodalomra ad okot, amikor a hangok hallatán szembesülünk a problémával.

A recsegés 3 dologból fakadhat. Jelentkezhet a dilatáció miatt, illetve akkor, ha szorul a klikk rendszer, vagyis illesztési probléma lép fel. A leggyakoribb probléma azonban az, ha az aljzat nem teljesen egyenletes, ennek az esetnek a javítását tárgyaljuk most részletesen.

Ha az aljzat nem egyenletes, akkor a ráfektetett laminált padló illesztései a folyamatos igénybevétel következtében feszültséget kapnak, és recsegni kezdenek. (Rosszabb esetben ilyenkor el is törik a laminált padlólap illesztése, ez gyenge minőségre utal.)

Szabad szemmel is látható többnyire az aljzat egyenetlensége, púp vagy bemélyedés jelentkezik a padló felületén ilyenkor, amely járás közben is egyértelműen érződik.

Ez a probléma sajnos csak a laminált padló visszaszedésével szüntethető meg. Ebben az esetben ki kell üríteni a helyiséget, ami természetesen az összes bútor átmozgatásával jár, majd a padló felszedését követően megkezdődhet az aljzat kiegyenlítése.

Érdemes átnézni a fóliákat is, amiket a laminált padlónk alá korábban felhasználtunk, ugyanis, ha megsérültek vagy nem megfelelőek valamilyen szempontból, az további kellemetlenségekhez vezethet.

Könnyen belátható, hogy ebben az esetben is kifizetődőbb az előrelátás és a burkolás előtti előkészületek gondos, szakszerű megléte, mint később a hanyag munkából fakadó problémák kijavítása.