Categories
Ingatlan

Ma már a karnis színe is kiválasztható

A kortárs lakberendezés azért is izgalmas és különleges, mert ma már tényleg lehetőségünk van arra (ha van rá pénzünk), hogy olyan otthont alakítsunk ki, amilyet csak szeretnénk. Abba, hogy “amilyet csak szeretnénk” tényleg minden szín, stílus és méret beletartozik, még a karnisok tekintetében is.

Amikor a lakás kész és csak a kisebb dekorációk és kiegészítő elemek maradtak hátra, akkor már fontossá válnak azok a kérdések, hogy mondjuk szeretnénk -e fémes elemeket is a szokákba vagy sem. Sok ember van, akik az arany, ezüst, bronz árnyalatokat highlighterként használják a helyiségekben, de akad olyan ember is, aki mondjuk nem szeretné, ha a kilincsek, fogantyúk, az ülőbútorok lábai vagy éppen a karnisok fémesek lennének, mert ezt ridegnek, vagy kevésbé otthonosnak érzi az illető.

A számukra ideális választásnak bizonyulnak a fa, műanyag, vagy a festett fém kivitelezések. A karnis kínálat ma már olyan körültekintő, hogy szetteket is összeállítanak a forgalmazók, a szettekben pedig akár párosan is kapható a karnis, mellette pedig vannak előre bekészített csipekszek, karikák, a karnis végére dekorációs szerepet is betöltő rögzítő elem.

A függönyrudak sok esetben állítható méretezésűek, azaz lehetőség van arra, hogy ha új lakásba költözünk, akkor átvigyük őket és az ottani paraméterekhez szabjuk a rudak hosszát, így nem kell jól bevált eszközeink teljes cseréje mellett döntenünk akkor sem, ha a székhelyünkön változtatunk.