Categories
Lakberendezés

Lélegezzen a matrac

A levegővétel fontosságát nem igazán kell mondani senkinek, mivel mindenki alapvetően tudja, hogy ha nincs megfelelő levegőáramlás, akkor sajnos létezés sincsen. De ez nem csupán az emberi testre vonatkozik, hanem a matrac élettartama szemszögéből is jelentős szerepet játszik.
No de mi is számít lélegző matracnak? Azok a matracok, amiknek a belső kialakításakor a tervezők figyelembe vették a szellőző lehetőséget, ott kevésbé lesz valószínű, hogy az ember beizzad az éjszaka folyamán, valamint maga a matrac is kevésbé fog bebüdösödni, benedvesedni. Valójában mit is érünk el azzal, hogy légmozgás valósul meg a matrac belsejében? A pihenéskor, ahogy nyomás helyezkedik a matrac felületére, az emberi test hőmérséklete is továbbítódik arra, ami ha nem tud szellőzni, akkor csak a meleg fog felhalmozódni. Ellenben egy lélegző matraccal, ami az optimális hőmérsékletet képes folyamatosan fenntartani a pihenés teljes idejére.
Szellőző lehet akár egy rugós szerkezettel ellátott matrac, vagy egy természetes anyagokból, esetleg nyitott cellás kialakítású darab. A rugók között egyértelműen látható is, ha belenézünk a belső szerkezetbe, hogy szabad légtér van, ahol szabadon áramolhat, nyomástól függetlenül a levegő. A latex és egyéb természetes anyagok felhasználása esetén nem ennyire egyértelmű, de ésszerű a légáteresztés lehetősége.
A szellőző matracok nem csak saját élettartamukat növeli, hanem az egészséget is szolgálják.