Categories
Szépség

Kontúrozáshoz a legjobb termékek

A kontúrozás technikáját érdemes elsajátítanunk, azaz megtanulnunk, hogy a mi arcformánkhoz mi az, ami a legjobban illik. A kontúrozás tulajdonképpen nem más, mint az arc egyes részeinek highlighterezése azaz kiemelése valamint más részek sötétítése, mélyítése egy sötétebb krém, vagy por állagú termék segítségével. A kontúrozáshoz és a highlighterezéshez használt termékek a sminkek közt meglehetősen fontos pozíciót töltenek be, mivel ezekkel tudjuk arcunk karakterességét leginkább kiemelni, ezáltal hangsúlyozhatjuk arcunk egyediségét.

A mélyítés lényege, hogy az arc természetes vonalait kontúrozzuk, egyes pontjait vékonyítjuk vele, azaz árnyékolunk vele. Épp ezért olyan ez a technika, mintha egy festményt hoznánk létre, csak sokkal természetesebb lesz a végeredmény, ha ügyesen csináljuk. Többnyire az orr két oldalára, a z arccsont alatti részre, a hajtövek szegélyére visszük fel a sötétebb színt pontokban vagy csíkokban. Ezt követi a highlighter, mely a homlok közepére és a két szemöldök közt, valamint az arccsontok felső részén, és az orr felső részén, valamint a felső ajak közepénél mutat jól.

A highlighter és a bronzosító/kontúrozó egyaránt lehet matt és fényes, valamint folyékony vagy por állagú, ez ízlés kérdése. Sokan szeretjük a csillogást, de a matt sminkek szerelmesei is megtalálják a számításukat a termékek közt.