Categories
Tech

Horgászat drón segítségével

A drónok, a kis, rádióval vezérelt repülő eszközök manapság meglehetősen gyakoriak. Általában a drónokat képek vagy videók készítésére használják, egyedi, madártávlati perspektívát biztosítva a sporteseményekről, egyéb fontos eseményekről és hasonlókról. A drón a horgászatban egy másik szokatlan módja ezen eszközöknek a használatára.

Távolság

Szóval, hogyan működik a drónos horgászat? A drónos horgászberendezés hasonló a sárkány- vagy léggömbhorgászathoz használt szerelékhez, azzal a különbséggel, hogy itt kis csalit használnak, és stratégiailag leejtik a vízbe egy drónos kapocs segítségével. Ez a távolság gyakran messze meghaladja a normál dobási távolságokat.

 

Szabályok

Legális a drónos horgászat? Igen, mindaddig, amíg csak a csali ledobására használja. Az FAA webhelye szerint azonban úgy tűnik, hogy minden drónt regisztrálni, címkézni kell, és biztonsági tesztet kell végezni a kezelők számára a horgászat előtt. Ja, és persze még mindig kell egy aktuális horgászengedély.

 

Potenciál

Bármennyire is őrülten hangzik, volt olyan eset, ahol nem volt csónakom, és a halak dobási távolságon kívül voltak. Felderítésnél is hasznos lehet a drón. De miközben a működését meglehet könnyen tanulni, mindig fennáll annak a veszélye, hogy a drága gépet elnyeli a víz.

 

Vigyázat

Az Allegheny River halásza, Paul Murray néhány éve még elkapott egyet, új értelmet adva a „drónos horgászatnak”. Fúróval felakasztotta, de a cucc a csónak közelében kibillent. A horgonyzsinór segítségével sikerült visszaszereznie. „Valaki túl közel került a hídhoz” – mondta. – Próbálkoztam, de azóta nem találtam másikat.