Categories
Szórakozás

A nyelvtanulás könnyű útja: Ezzel a két szóval kezdd: Rosetta Stone.

A Rosetta Stone idegennyelv-tanítási módszerére biztosan felkapja a fejét a spanyoltanárod: nincsenek fordítási feladatok.

Az alkalmazás inkább vizuális megközelítést alkalmaz: ismétlődő képekkel rögzíti a kapcsolatot aközött, amit látsz és amit kimondasz. Az elképzelés lényege, hogy ha látsz egy képet, amelyen franciák reggeliznek, akkor például sokkal gyorsabban megjegyzed, hogy a boire azt jelenti, „inni”, mintha szószedetből tanulnád.
Minden lecke – más néven egység – egy-egy témát ölel fel.

A Rosetta Stone lényegét a képek alkotják: össze kell kapcsolnod az olvasott vagy hallott kifejezést a képernyőn megjelenő négy fotó egyikével. Ha pedig sokáig tanulmányozod a narancslevet szürcsölgető embereket, akkor villámgyorsan el tudsz majd mondani pár szót a narancslevet iszogató emberekről, immár saját mondatokat alkotva.

A leckék egyenként 10 percesek, így mozgalmasabb napokon is juthat rájuk idő. A Rosetta Stone csak akkor léptet a következő leckéhez, amikor már biztosan elsajátítottad a korábbiakat.
A Rosetta Stone szöveggel, képekkel és hanganyaggal segíti szókincsed gyors bővítését.

Ha nagy a tudásvágyad, belevághatsz a kibővített modulokba is, amelyek egy-egy témát körbejáró minileckék. Az egyik modulban például felolvashatsz egy rövid történetet, ami alapján az alkalmazás kiértékeli a kiejtésedet. Egy másik modul gyakori kifejezéseket tanít meg, amelyek éttermi rendeléskor vagy iránymutatás kérésekor merülhetnek fel. Hadd legyen rád büszke a spanyoltanárod!