Categories
Karrier

A hivatás megtalálása

Érdekes kérdés, hogy ki mikor találja meg hivatását. Van, aki már kiskorban tudja, hogy orvos, tűzoltó, vagy tanár szeretne lenni, ha felnő.

Van, aki még a gimnazista éveiben is óriási tehernek éli meg, hogy továbbtanulási lehetőségek közül kell választania, hiszen nem igazán tudja, mit szeretne kezdeni az életével. És van, aki ugyan elvégez egy egyetemet, amivel szerez egy alapdiplomát, de még mindig nem érzi hivatásának, vagy akár karriercélnak azt a foglalkozási területet.

Biztosan számos összetevője van egy ember személyiségében és életében annak, hogy ez mitől függ. Van, aki céltudatosabb, öntudatosabb és erősebb az önbizalma, van, aki bizonytalanabb típus. És előfordul az is, hogy miután az élet más területei helyre kerülnek, akár önellátóbb lesz az ember, saját családot alapít, csak utána érzi magát megtáltosodva hivatás területén is, és akkor találja meg önmagát ezen a területen.

Ennek tehát pszichológiai okai is lehetnek, siettetni azonban egy olyan területet nehezen lehet, ami a belső kiegyensúlyozottságból kell, hogy fakadjon, vagy egy belső magabiztos és határozott állapotból.