Categories
Gépészet

A BLDC motor gyártói növelik az energiahálózat hatékonyságát

A környezetvédelmi, gazdasági, geopolitikai és környezetvédelmi aggodalmak címlapjaira kerülve az energiahatékonyság koncepciója világszerte széles körű támogatást nyer. A hatékonyság gyakran azzal függ össze, hogy a végfelhasználó hogyan fogyaszt energiát, de köze van az energia előállításához és elosztásához is.

Mivel a BLDC motor gyártók eszközeit egyenáramú (DC) árammal működő termékekbe telepítették, az egyenáramú forrásokból származó egyenáramok használata elkerülheti az egyenáramú váltóáramú, majd az egyenáramra való átalakításhoz kapcsolódó energiaveszteségeket. Mivel a motorok a bolygó energiafelhasználásának akár felét teszik ki, a BLDC motorok segítenek csökkenteni az energiafogyasztást, miközben olyan megoldásokat kínálnak, amelyek támogatják a megújuló energiaforrások térnyerését, az energiatakarékos kezdeményezéseket és a hálózat stabilitását.

Világszerte sok kormánynak nincs elegendő forrása ahhoz, hogy lakosainak hálózati áramot biztosítson. Ha a lakóhelyek hozzáférnek a hálózati áramhoz, az megbízhatatlan lehet, különösen azokban az országokban, ahol nem áll rendelkezésre elegendő áramtermelés, vagy amikor egy ház egy kis vonal végén található. Amikor egy áram nélküli otthont végre csatlakoztatnak a hálózathoz, előfordulhat, hogy a lakónak nincs eszköze olyan hatékony készülékek beszerzésére, amelyek javíthatják életminőségüket, amihez kapcsolódhat a BLDC motor. Hasonlóképpen, az alacsony hatékonyságú készülékek nagymértékben befolyásolják az elektromos hálózatokat, és az áramellátásuk megterhelő lehet.

Az elektromos áram előállítása és végfelhasználása jelentősen megváltozott. Míg az AC továbbra is az uralkodó áramelosztási technológia, sok modern készülék és elektronika a DC-t részesíti előnyben, mivel természetes módon egyenáramot termelnek és fogyasztanak belső alkatrészeikben. A növekvő igény az energiatárolásra és a hatékonyságra tovább billentette a mérleget a BLDC motorok felé.

A BLDC motor állandó mágneses gyártmány, amely hatékonyabb, mint az AC indukciós társa. Használata egyre népszerűbb az elektronikus vezérléssel kapcsolatos költségek csökkenése miatt.